Våra Åtaganden

Välkomna att fråga om våra aktiva ämnen som basämnen. 

100% naturliga formler *

Zao Make-Up har åtagit sig att erbjuda make-up produkter med oklanderliga formler med 100% av ingredienserna i naturligt ursprung *. Utan petrokemiska derivat eller syntetiska konserveringsmedel, Zao produkter är hälsosamma för din hud. Våra råvaror erhålls genom en icke-förorenande och enkel transformation av en växt eller ett mineral som växtextrakt, vegetabiliska oljor och smör, mineral pigment … Tack vare våra ekologiska och etiska åtaganden, fick vi omnämnandet «Slow Cosmetic» 2014 .

Kvaliteten på våra råvaror är också av största vikt. Det är därför vi letar alltid efter nya naturliga ingredienser för att garantera dig bäst. Bland dessa ingredienser är det mikroniserade silverpulver som, förutom att vara en utmärkt hudvänlig konserveringsmedel, har fantastiska antiseptiska egenskaper. Även om det är mycket dyrt, har vi valt att använda den i nästan alla våra produkter.

* Utom vår nagellack som är ”8 fria”. Detta betyder: utan toluen, formaldehyd, formaldehyd-harts, syntetisk kamfer, dibutylftalat, paraben, xylen och kolofonium.

Ekologiskt jordbruk föredras

Alla våra produkter är certifierade ekologiska av Ecocert (enligt Ecocert Greenlife och Cosmos Standard standarder) och märkt Cosmebio *. Från början av Zao äventyr, gjorde vi valet att fokusera på råvaror från ekologisk odling. Genom att välja ingredienser som är fria från kemiska gödningsmedel och bekämpningsmedel, vi minimera mark och grundvattenföroreningar, skydda den biologiska mångfalden och att ta hand om din hälsa.         

Vårt makeup serien har också en ökad biokompatibilitet med huden. Indeed, aktiva ingredienser som ingår i organiska växter är mycket mer koncentrerade än i växter från konventionella jordbruket.         

 * Utom nagellack.

Respekt för djur

För att skapa respekt för alla levande varelser, är ingen av våra färdiga produkter och ingen av våra råvaror testats på djur. Således är Zao produkter certifierade Cruelty Free genom att hoppa kanin.
Vi utesluter användningen av ingredienser av animaliskt ursprung, såsom bivax och Koschenill (rött pigment). Alla Zao produkter är således Vegan certifierats av Vegan Society. Dessutom är våra borstar av syntetiskt hår snarare än djurhår.

Cirkulära förpackningar med refill

Vi har skapat påfyllningsförpackningar. Detta gör Zao:

Ecological: Genom att skapa en påfyllningssystemet, väljer vi att agera till förmån för miljön. Tack vare denna förpackning producerar vi mindre avfall, använda mindre plast och förbrukar mindre energi.

Ekonomisk: Förpackningen har en direkt inverkan på priset på produkten. Genom att föreslå att fylla dina produkter, erbjuder vi dig möjligheten att njuta av högsta kvalitet make-up till ett mycket överkomligt pris.

Playful: Vår påfyllnings förpackning kan du enkelt växla alla färger beroende på humör för tillfället. Bara ha flera påfyllnad till hands för att frigöra din kreativitet.

Hållbara förpackningar

Eco-design är kärnan i vårt tänkande. Det är därför vårt primära förpackningar är bambu. Det är en ekologisk råvara eftersom det har en fenomenal tillväxt utan behov av några gödningsmedel eller bekämpningsmedel. Bamboo behöver bara fyra till fem år att regenerera mot minst 30 år för ett träd! Bambu som används för våra förpackningar växer i endemiska skogarna i skyddade områden. 

Vår sekundär förpackning är gjord av bomull. Våra bambu produkter säljs i eleganta bomull påsar för att ytterligare skydda dem. Dessa påsar kan återanvändas för andra ändamål, till skillnad från kartong ärenden som omedelbart kastas bort.
Våra forsknings- och utvecklingsprogram planer på att ersätta bomull påsar med bambufiber påsar från slutet av 2018. Vi fortsätter att fokusera på vår favorit bambu på grund av den mycket låga effekten av skörd denna förnybara material miljö!

Kvalitet och innovation

Även om vi är ett varumärke av ekologiska och grymhet fria make-up, kvalitet och innovation förblir kärnan i vår oro. Är övertygade om att ekologisk makeup kan konkurrera med konventionell makeup, vi strävar efter att alltid erbjuda mer uppnås makeup. Innovation är i centrum för all utveckling. Vi försöker alltid nya råvaror, genom att experimentera nya kombinationer av ingredienser, för att sträva efter en högre kvalitet på makeup.