Green Asphalt Sweden

Om mode och eko reko!

Design för hållbar utveckling är en bok som jag läste på Malmö Högskola innan det hette Universitet. I vilket fall som designer känner jag med eko reko modeföretag, som kör med mormors marmelucker och Bridget Jons Diary.

Det får mig att känna mig lite uppgiven, varför sälja mode, utan mode? Visst är vi människor precis som djuren, att vi smyckar oss, vi tar parfym som elefanterna gör. Så varför inte starta ett företag där all plast inom kosmetika, helt byta ut? Visste ni det finns ögonfransar med lim som inte skadar de egna fransarna?

Ok jag är kosmetologskadad. Så min poäng är bara att det är ju en vinst, att det finns lösögonfransar som är miljövänliga, sen gäller det att bara skapa fler produkter som ersätter hela plasteländet! Jag pratar om plasten i haven, folk tror att havet är oändligt och har plast för hur mycket sopor som helst! Så är det ju inte, vi vet att vi konsumerar minst 7 planeter. Det sitter mest i skallen, det är där jobbet börjar, när man börjar reflektera fritt. Jag måste då säga detta också, att frihetskampen från antivaxare, för mig handlar det om en helt annan sorts frigörelse: Om att gå ifrån jantelagen och följa John, att inte göra som själen själv vill, som hjärtat vill kan till och med framkalla sjukdom, så illa är det. Tänk om tänk rätt, varför snokar vi i olika personers liv, när svaret ALLTID finns i hjärtat?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *