Green Asphalt Sweden

Om FT (Fair Trade) Ambassadör!

Kaffe och kakao odlas t.ex. oftast av odlare som livnär sig på småskaligt jordbruk. För dessa producenter är betalningen för råvaran avgörande för familjeekonomin. Fair Trade gör en enorm skillnad, om familjen har pengar, kan de låta barn gå i skolan och därmed minskar man barnarbete. Samt att korruption förebyggs, då man handlar med långsiktiga handelsrelationer i konfliktfria länder, för att säkrar böndernas inkomst. Te däremot, odlas oftast på större plantage med anställd arbetskraft. Här spelar lönenivån och arbetsvillkoren en viktigare roll. Därför arbetar FT – Fair Trade med att stärka fackliga rättigheter. Det är jätteviktigt då företag flyttar från land till land, dit det finns minst av de fackliga rättigheter, som företag måste vara transparenta med, men inte är. Intressant va?
Fair Trade verkar inte gillas av vänstern för det handlar om en ekonomisk plan, en långsiktig investering med ekonomiska visioner, och Fair Trade gillas inte av högern p.g.a. att det verkar vara någon slags vänsterpryl. Det finns så många orättvisa meningar om detta. Jag står fast vid att Fair Trade är bra, att driva välgörenheten på ett entreprenörsvis. Att bilda fackförbund i Asien är jätteviktigt. Jag tycker inte om sweatshops. Där folk får slava för din nya Lindex skjorta. Det är inte ”OK”. Och jag vet att storbolag flyttar runt sina fabriker dit det finns kasst med fackförbund. Uppstår fackliga rättigheter så är det brukligt att fabriken flyttas dit det finns låtsas fackföreningar som är Fair Wash, d.v.s. man inför t.e.x. minimilöner som ska ”försäkra” att ingen får mindre, men i själva verket handlar det om att arbetare/slavarna inte får mera. Lyssna inte på folk som anser det inte finns lösningar till problem. Fair Trade är en grym och mycket bra ekonomisk långsiktig visualisering som fungerar, och visats fungera. En sak jag verkligen inte förstår, är varför vänstern i retoriken pratar om facket, som är så viktigt, tillsammans med politiskt arbete. Och Fair Trade handlar grundligen om att bilda fackförbund så jag förstår verkligen inte vart aversionerna kommer ifrån?

Så nu har jag utbildat mig till FT Ambassadör för Fair Trade och det roliga var, att detta visste jag redan, det som kom i kursen, det var lite småkul. Jag har haft bloggar och pratat om detta viktiga så länge, fram tills Greta Thunberg dök upp hade ingen lyssnat. . .

Följ mig jag är bra: www.greenasphalt.se

2 reaktioner på ”Om FT (Fair Trade) Ambassadör!”

    1. Ja jag kämpar på. Jag har stött på motstånd av min mamma, som tycker det är trams. Jag vet vad jag känner när de dödar små kycklingar som är hanar, för de inte kan lägga ägg. Jag kan tänka mig äta lant ägg, men ägg och kyckling känns vidrigt. Undviker det. <3 <3 <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *