Green Asphalt Sweden

Om FT – Ekonomi (Fair Trade!)

Tänk att det är så spännande att man kan läsa till FT Ambassadör för Fair Trade alltså. Jag gjorde det och kan hålla i föredrag om detta. Jag tycker det är så fantastiskt att stora bolag, tar till sig om eko och reko, när det inte blir Green Wash.  Jag har jobbat med Fair Trade, och sålt FT smycken, till mina väninnor, så fick jag tillfälle att prata om tex hur man skingrar ursprungsbefolkning, genom etniska rensningar. Och för att inte tala om hur kaffebönder har det när de ska arbeta i 40 grader utan skugga. Så visst är det viktigt med Fair Trade. Och det som jag är så glad i är att det är en ”äkta” FT märkning, det är den märkningen som är original, och inte som lilla grodan osv, med bananbönder som får slava med cellgifter för att döda mygg. Det finns ett stort antal personer som far illa av pesticider, det är inte ”OK”. Nej den här hemsidan handlar inte bara om pengar, vill man tjäna pengar på kaffet, som är med bomullskapslar, och inte aluminium, det är så klockrent. Det imponerar mig oerhört, att man tänkt på hur andra kaffeföretag säljer aluminium som hamnar i vattendrag och grundvattnet. Bra va?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *